Схуднення

Як приборкати тягу до солодкого?

Кращий спосіб приборкати апетит до солодкого – це фрукти. Так, вони містять багато цукру, але це не «порожні калорії», як печиво та шоколадні батончики. Фрукти багаті мінералами (наприклад, калієм, магнієм, фосфором) і вітамінами (наприклад, C і PP, бета-каротином).

Вони також є відмінним джерелом антиоксидантів, що пригнічують утворення шкідливих вільних радикалів. Крім того, що міститься в них клітковина сповільнює засвоєння простих цукрів.Фрукт дарує відчуття ситості.

Це тому, що в них багато харчових волокон. Хоча цукор, що міститься у фруктах, є простим цукром, з-за наявності цінних інгредієнтів фрукти класифікуються як продукти, що сприяють зміцненню здоров’я! Яблука і ягоди краще всього використовувати в якості гарніру і в якості закуски між основними прийомами їжі. Краще уникати фруктових соків, тому що вони містять цукор і набагато менше клітковини, ніж цілісні фрукти.

Рекомендується вживати 1-2 порції протягом дня. Одна порція становить близько 100 г їстівних частин фруктів (без серцевини, шкірочки, насіння, стебел), наприклад груша, банан, яблуко, апельсин, 2 мандарина, 2 сливи, 2 плоду ківі, 2 абрикоса, 1/2 склянки малини, 1/2 склянки чорниці, 1/2 склянки полуниці, 1/2 склянки смородини, 1/2 склянки вишні, 1/2 склянки вишні, 1/2 склянки винограду. Фрукти слід поєднувати з продуктами, що дозволяють уникнути швидкого підвищення рівня глюкози в крові: йогуртом, кефіром, крупами, горіхами, сиром.

Їх можна додавати в каші на знежиреному молоці, подавати салати і салати.Так удачі!Краще вибирати сезонні і свіжі. А коли у нас немає доступу до них, можна з’їсти сухофрукти.

Коли ми їмо що-небудь солодке, ми якийсь час відчуваємо себе дуже добре, тому що підвищений рівень цукру сприяє синтезу серотоніну (гормону щастя) в мозку. Завдяки цьому ми залишилися задоволені. На жаль, цей стан триває недовго, так як підшлункова залоза швидко починає виробляти інсулін, який знижує рівень цукру до фізіологічних норм.

Тому досить швидко ми відчуваємо занепад енергії і погіршення настрою, знову голод і знову тягнемось до солодкого. Таким чином, апетит до шоколаду не є результатом підвищеного попиту, наприклад, на магній, (тому що його набагато більше, наприклад, в гречці), а просто реакція організму на коливання рівня цукру, до яких ми звикли.Яблука идеальныЭто абсолютний фаворит будь-якої дієти.

Все завдяки пектину, дає відчуття наповненості шлунка. Вони також очищають організм від токсинів і в процесі травлення пов’язують деякі важкі метали в нерозчинні солі, які виводяться з організму. Також вони нейтралізують бактеріальну флору, змітають залишки їжі і токсичні речовини.

Глікемічний індекс яблук низький (GI = 38), тому діабетики можуть їсти їх, не турбуючись про своє здоров’я. Вони незамінні в процедурах для схуднення – вони насичують і містять відносно мало калорій.Яблука ефективно регулюють рівень глюкози і підвищують рівень енергії.

Дослідження показують, що поїдання яблука вимагає часу, щоб організм «зрозумів», що він більше не голодний. Крім того, стара англійська приказка говорить, що одне яблуко в день «відганяє доктора». Це правда! Вони багаті на вітамін С.

Голодні уловкиКогда у нас є апетит до солодкого і ми більше не хочемо тягнутися до фруктів, ми можемо врятуватися наступним чином:Після їжі можна почистити зуби. Це дія повідомляє тілу про те, що прийом їжі завершено. Крім того, у роті залишається післясмак пасти і ополіскувача, що змінює смак з’їденої їжі відразу після чищення зубів.

Це може досить ефективно приборкати апетит не тільки до солодкого.Не будемо загадувати долю і тримати вдома солодкі, вже готові закуски. Коли їх немає під рукою, легше встояти перед спокусою.
Боротися з тягою буває складно, особливо спочатку.Сподобалася стаття? Ставте лайк та підписуйтесь на канал!

Related posts

Leave a Comment