Землеробство

Вирощування кабачків – вимоги, сорти і застосування

Кабачок сприяє виведенню з організму холестерину, тому дуже корисний для людей з серцево-судинними захворюваннями. Якщо людина буде харчуватися тільки кабачками протягом двох років, він не тільки зможе уповільнити розвиток атеросклерозу, але і позбудеться від нього.За змістом кремнію цей овоч походить на кунжут.

Людина, регулярно вживає кабачки, стає більш стійким до хвороб, а стресові ситуації переносяться легше. А ще кабачки мають властивість відновлювати навіть втрачену м’язову масу, тому перед тим, як сісти на дієту, обов’язково включіть кабачки в свій раціон.При неправильному зберіганні та приготуванні це дуже корисний овоч втрачає свої корисні властивості.

Не рекомендується використовувати молоденькі кабачки для салатів і кулінарних страв – вони дуже водянисты, не підходять для тушкування та приготування овочевих супів.Якість насіння для посіву кабачків невисока. Насіння вибирають середнього розміру, світлі, зі слабким ароматом.

Для посіву відбирають насіння в екологічно чистому місці і пророщують їх протягом тижня при кімнатній температурі. За цей час вони «підростуть» і стануть більш міцними і всхожими.Перед посівом насіння кабачків пророщували протягом 15 хвилин при температурі 35 °C.

Покладені на марлю, насіння кабачка поміщають у вологу мішковину і ставлять на теплу батарею. Так насіння проростуть швидше, а їх схожість буде вище. Коли насіння проросли, їх поміщають в сухе ящик і ставлять в прохолодне місце.

Розмножують кабачки насінням, розсадою, вирощуванням на грядці і в теплиці. Сорти кабачків бувають скоростиглі і середньостиглі, среднеустойчивые, ранньостиглі.Розсадою кабачки розмножують насінням в один, два, три етапи з інтервалом в один-два тижні в залежності від строків посадки.
Насіннєва плантація з 20-40 саджанців містить 12-15 тис. насінин, і їх можна висівати безпосередньо в грунт після збирання врожаю.

Related posts

Leave a Comment