Фігура

Як вибрати безпечні та екологічно чисті морепродукти?

Здавалося, що вибирати рибу – це досить просте завдання…

На жаль, це не так просто, як взяти свіжу нарізку або заморожених креветок і ніколи не замислюватися.Фотографія взята з відкритих источниковФотография взята з відкритих источниковВ наші дні необхідно задатися питанням: чи є в рибі ртуть? Як багато? Де риба виловлена? Яка країна поставляє рибу?Такі питання мають місце бути, оскільки, наприклад, американські дослідження морепродуктів з 26 ресторанів Лос-Анджелеса і виявили, що 47% суші була неправильно маркована.Желтоперий тунець в кінцевому підсумку виявився большеглазым, а замовлення на червоного окуня і палтуса були неправильно марковані в 100% випадків, причому більша частина палтуса виявилася камбалою.

Річний відбір зразків морепродуктів з продуктових магазинів показав аналогічні показники неправильного маркування.Цей факт дозволяє припустити, що пересортиця риби могла відбуватися раніше в процесі продажу.Тобто ми переплачуємо і отримуємо менш безпечний улов.

Наприклад, великоокий тунець містить більше ртуті, ніж желтоперий тунець.Що потрібно знати про ртуті у рибі, вирощеної і свіжою.Ртуть небезпечна для здоров’я – в надмірній кількості вона може викликати неврологічні проблеми.

Але треба мати на увазі, що вся риба містить сліди цього металу, оскільки він знаходиться у нашій воді.Вся справа в дозі, яку Ви отримуєте.Є одне просте практичне правило – якщо риба велика, ймовірно, в ній багато ртуті.

Це пов’язано з тим, що більш велика риба (наприклад, риба-меч і тунець) поїдає маленьку рибу, що ще більше збільшує рівень ртуті в них.Тим не менш, існує безліч безпечних морепродуктів з низьким вмістом ртуті.Якщо Ви не часто їсте великі порції риби з високим вмістом ртуті, це не є серйозною проблемою.

Спосіб вирощування та лову риби також може мати наслідки для здоров’я.Можна подумати, що спійманий в дикій природі завжди буде кращим варіантом, але це не так.Хоча є побоювання з приводу використання хімікатів, перенаселеності і хвороб вирощуваної риби, розведення в закритих резервуарах може бути здоровим і екологічно чистим.

Фермерство, по суті, не означає «поганий», «небезпечний» або «брудний».Деякі ферми відповідальні.При цьому експерти говорять, що ми повинні їсти більше морепродуктів.

Риба і молюски – це високоякісні білки з низьким вмістом насичених жирів і калорій, а також багаті поживними речовинами і необхідними жирними кислотами, які сприяють зміцненню здоров’я сердцаТунецВыберите сорт skipjack (світлий консервований тунець) або свіжий альбакор з США чи Канади. Уникайте большеглазого желтоперого тунця, якого також називають ахи і часто зустрічаються в меню суші, а також тунця з блакитним плавцем – в ньому найбільше ртуті.Ці сорти тунця (альбакор і скипджек), крім білка, містять омега-3, ніацин, вітаміни D і B12 і селен.

У більшості тунців міститься від помірного до високого рівня ртуті.Скипджек і свіжий альбакор можна їсти скільки завгодно часто. Ахи і блакитний тунець, раз в місяць.

Фотографія взята з відкритих источниковФотография взята з відкритих источниковСомПочти весь сом вирощується в ставках та є екологічно чистим. Треба уважно дивитися на виробника, його репутацію, застосовуються технології.Сом – хороше джерело вітамінів B12 і D.

Низький рівень вмісту ртуті. Можна їсти скільки завгодно разТилапияЛучше шукати тилапию, вирощувану в закритих резервуарах, де краще контролювати забруднення (що робить її екологічно чистим вибором).Тілапія, що вирощується в США та Еквадорі, досить екологічна.

Але більша частина продається тілапії надходить з Азії, де використання хімікатів викликає занепокоєння.Тілапія – супер низькокалорійний варіант.Низький вміст ртутиМожно є скільки завгодно разів.

МоллюскиСбор молюсків (диких та вирощених) мало впливає на навколишнє середовище, тому купувати всі різновиди безпечно.Молюски багаті білком і є хорошим джерелом заліза, магнію і калію.Низький вміст ртуті.

Можна їсти скільки завгодно разів.Морський окуньЛучше купувати чорного морського окуня.Містить велику кількість білка і вітаміну D.

Низький вміст ртуті. Можна їсти скільки завгодно разів.ТрескаСодержание рівня ртуті японської та російської тихоокеанської тріски під питанням.

Запитуйте продавця про це.Більш екологічна тріска, виловлена в Атлантиці.Тріска – легкий продукт, багатий білком і фосфором.

Атлантична тріска містить мало ртуті, але Аляска і Тихоокеанський регіон містять помірні кількості.Атлантичну тріску можна їсти скільки завгодно.Тріску, виловлену в водах Аляски і Тихоокеанського регіону – раз в тиждень.

ОмарКолючие омари із США, Мексики і Карибського басейну – найбільш екологічно чисті варіанти.Омари багаті білком і селеном.Вміст ртуті помірне.

Їсти можна не частіше одного разу в тиждень.ЛососьИзбегайте купувати лосося, вирощеного на невідомих фермах. Дикий російський або аляскинська лосось – Ваш кращий вибір.

Вибирайте ці види: чавича, кета, кижуч, нерка.Лосось – жирна риба (насичений колір є індикатором вмісту жиру), тому він містить корисні омега-3. Це також чудове джерело вітамінів B12 і D.

Вміст ртуті низьке.Можна їсти скільки завгодно разів.Фотографія ызята з відкритих источниковФотография ызята з відкритих источниковКрабЛучше всього купувати камчатського краба, снігового краба, кам’яного краба, південного шкіряного краба, синього краба і краба Дандженесс.

Краб містить B12 і цинк. Приготуйте його самостійно, так як продукти з крабів можуть бути з високим вмістом натрію.Вміст ртуті низьке.

Можна їсти скільки завгодно разів.КреветкаПокупайте вирощені або дикі американські креветки, північні креветки, рожеві креветки, гігантські прісноводні креветки і канадські креветки.Це екологічно чисті продукти.

Остерігайтеся купувати креветки з Південно-Східної Азії та Латинської Америки, де екологічні норми часто не дотримуються.Креветки багаті нежирним білком і малокалорійні.Містять мало ртуті.

Можна їсти скільки завгодно разів.3 ознаки того, що не варто купувати цю рыбу1. Занадто низька ціна.

Це натяк на те, що у риби неправильне маркування. Виловлена в дикій природі риба майже завжди дорожче, ніж вирощена на фермах. Хоча, наприклад, виловлений в дикій природі лосось можна продати зі знижкою, малоймовірно, що він буде коштувати менше, ніж вирощений лосось.

Це справедливо для свіжих та заморожених сортів круглий рік.2. Ви не знаєте, звідки риба.

Шукайте країну походження на упаковці.Ця етикетка обов’язкова для свіжої та замороженої риби в продуктових магазинах, але не на невеликих рибних ринках. Але якщо роздрібні торговці додають що-небудь до риби (наприклад, панірування), їм більше не потрібно вказувати країну, тому ви не будете знати, звідки вона.

3. На етикетці вказано консерванти. Вам не потрібні інші інгредієнти, крім риби.

Консерванти, такі як триполіфосфат натрію, можуть вплинути на морепродукти. Морські гребінці – приклад цього.Якщо вони у лотку і там є рідина молочного кольору, це майже завжди означає, що вони просякнуті консервантами, що збільшує вагу води, за яку Ви платите.
Дякую, що прочитали!Якщо стаття була Вам корисною, ставте лайк, підписуйтеся на мій канал, залишайте коментарі, діліться інформацією з друзями.

Related posts

Leave a Comment