У США пивовари з компанії Cool Cousin Brewing почали варити пиво повністю з нескладеного ячменю. За їхніми словами, нова технологія, яку вони винайшли, дозволяє заощаджувати воду, електроенергію та знижує викиди вуглекислого газу – безглуздий привід, щоб знизити вартість пива, до речі, купа нескладання у пиві – це задум японців взагалі, щоб опустити цінник на пиво до плінтуса. Ще це пиво допомагає схуднути, меню пивної дієти можно прочитати тут https://b-i-g.com.ua/kalorijnist-piva-yak-sxudnuti-pri-jogo-vzhivanni-menyu-pivnoї-diyeti/.

Технологія, винайдена Cool Cousin Brewing, дозволяє економити 700 мл води у виробництві кожного літра пива (витрата води, яку вони заявляють при традиційному виробництві – 8 літрів, значно прибріхують хлопці, на мою думку…), розповів Forbes засновник і генеральний директор пивоварні Джон Мідглі. Викиди вуглекислого газу знижуються на 32 г на 1 л.

«Склад — неймовірно стара та неефективна технологія, — наголосив Мідглі. — Пивоварна промисловість давно оптимізувала використання води та енергії, але додаток не зазнав жодних змін».

Та гаразд? Стара і неефективна технологія, так запропонуйте людям їсти сире м’ясо, адже для приготування м’яса потрібний газ чи електрика, у будь-якому випадку – викиди вуглекислого газу будуть, ще й сковороду/каструлю потім мити, воду витрачати… Хоча… зачекайте, адже у Каліфорнії вже почали робити “м’ясо” із пивних дріжджів.

Таке відчуття, що американцям вже зовсім не важливо, що вживати і що пити. Не буде пиво без солоду мати звичний смак, як і дріжджі не стануть м’ясом.

Пиво без солоду - безглузда пропаганда зелених зі США, чи інші пивовари підхоплять цю ідею?

Загалом Cool Cousin Brewing повністю замінила солод нескладеним ячменем, а ферменти, що викликають бродіння, додають відразу в сусло.

За класикою – у технології пивоваріння солод пророщують для того, щоб запустити вироблення ферментів, які розщеплюють крохмаль у зерні на прості цукри, то навіщо взагалі використовувати зерно? Давайте відразу робити пиво із цукру! Зерно не доведеться вирощувати, збирати, мити, смажити, варити, утилізувати та інше. Це дозволить заощадити ще більше ресурсів!

У пива з нескладеного ячменю чудовий смак, запевняє Мідглі: «Адже ніхто не питиме його тільки тому, що воно більш екологічне». Cool Cousin зроблено в стилі німецького кельша: золотаве, свіжий смак з фруктовим відтінком.

Німці, мабуть, сильно здивувалися, дізнавшись, що німецьку кельшу варять із нескладання і вона має відмінний смак.

Прошу зауважити, що у США пиво зі 100% нескладеної сировини називають “пивом”, а не “пивним напоєм”, бо це поняття діє лише у нас.

Першим пиво Cool Cousin продегустував ресторан Blue Hill на Stone Barns на фермі під Нью-Йорком, володар двох зірок Мішлен. «Ми були надихнуті, але не були впевнені у смаку «сирого» пива. А спробувавши здивувалися, яким він виявився: свіжим, із зерновими відтінками», — розповіла Forbes директор з напоїв Blue Hill at Stone Barns Ханна Вільямс.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *