Волоські горіхи дуже часто використовуються для настоянок. Вони добре приховують погану якість напою, мають велику кількість корисних властивостей, та й за особливий смак їх теж люблять. Ми спробуємо зробити настоянку тільки з горіхів. Заодно про корисні властивості розповімо. Ну а про лікувальні властивості таких настойок дивіться тут https://barra.com.ua/?p=36752.

Корисні властивості

Однієї статті може не вистачити, щоб описати кожне з них, тому пройдемося найцікавішими:

  • Велика кількість омега-3 жирів. 4–7 горішків – це подвійна щоденна норма Омега-3 для людини, наприклад
  • Знижує рівень холестерину в крові
  • Зміцнення кісток та суглобів
  • Поліпшення сну за рахунок вмісту мелатоніну

Нагадуємо, що вживання настоянки з медичною метою має бути узгоджене з лікарем. Не займайтеся самолікуванням.

Як вибрати?

Волоські горіхи продаються в різних випадках: зі шкаралупою, без неї, в цілому вигляді. Ми пропонуємо розібратися з горіхами у шкаралупі. Так простіше визначити якість, та й термін зберігання горіхів у шкаралупі набагато вищий:

  • Горіхи повинні зберігатись у сухому приміщенні, інакше вони почнуть гнити
  • Занадто легкий горіх – це ознака висохлого всередині плода, таке нам не підходить
  • Горіхи не повинні видавати звуків під час струшування. Плід має бути нерухомим
  • На шкаралупі не повинно бути жодних отворів

Настоянка на волоських горіхах. Простий рецепт у домашніх умовах

Рецепт

Настоянки роблять і зі звичайних волоських горіхів, і із зелених, і лише з перегородок чи шкаралупи. Ми цього разу обійдемося без вишукувань і використовуватимемо лише плоди. Додамо ще запашного перцю для прянощі.

Нам знадобиться:

  • Алкогольна основа (горілка або самогон) – 0.5 л
  • Волоські горіхи – 300 г
  • Запашний перець – 1-3 шт.
  • Цукор – 50 г

Як готувати:

  • Подрібнюємо ядра
  • У ємність для настоювання складаємо горіхи та перець
  • Заливаємо алкоголем
  • Закриваємо та прибираємо наполягати на 14 днів
  • Раз на 1-2 дні струшуємо
  • Фільтруємо через марлю
  • Горіхи засипаємо цукром, струшуємо та залишаємо на 3–4 дні до повного розчинення цукру
  • Струшуємо горіхи щодня
  • Змішуємо із настоянкою
  • Забираємо в холодильник на 1-2 дні, щоб стабілізувати смак
  • Дегустуємо

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *