Волоські горіхи дуже часто використовуються для настоянок. Вони добре приховують погану якість напою, мають велику кількість корисних властивостей, та й за особливий смак їх теж люблять. Ми спробуємо зробити настоянку тільки з горіхів. Заодно про корисні властивості розповімо. Ну а про лікувальні властивості таких настойок дивіться тут https://barra.com.ua/?p=36752.
Корисні властивості
Однієї статті може не вистачити, щоб описати кожне з них, тому пройдемося найцікавішими:
- Велика кількість омега-3 жирів. 4–7 горішків – це подвійна щоденна норма Омега-3 для людини, наприклад
- Знижує рівень холестерину в крові
- Зміцнення кісток та суглобів
- Поліпшення сну за рахунок вмісту мелатоніну
Нагадуємо, що вживання настоянки з медичною метою має бути узгоджене з лікарем. Не займайтеся самолікуванням.
Як вибрати?
Волоські горіхи продаються в різних випадках: зі шкаралупою, без неї, в цілому вигляді. Ми пропонуємо розібратися з горіхами у шкаралупі. Так простіше визначити якість, та й термін зберігання горіхів у шкаралупі набагато вищий:
- Горіхи повинні зберігатись у сухому приміщенні, інакше вони почнуть гнити
- Занадто легкий горіх – це ознака висохлого всередині плода, таке нам не підходить
- Горіхи не повинні видавати звуків під час струшування. Плід має бути нерухомим
- На шкаралупі не повинно бути жодних отворів
Рецепт
Настоянки роблять і зі звичайних волоських горіхів, і із зелених, і лише з перегородок чи шкаралупи. Ми цього разу обійдемося без вишукувань і використовуватимемо лише плоди. Додамо ще запашного перцю для прянощі.
Нам знадобиться:
- Алкогольна основа (горілка або самогон) – 0.5 л
- Волоські горіхи – 300 г
- Запашний перець – 1-3 шт.
- Цукор – 50 г
Як готувати:
- Подрібнюємо ядра
- У ємність для настоювання складаємо горіхи та перець
- Заливаємо алкоголем
- Закриваємо та прибираємо наполягати на 14 днів
- Раз на 1-2 дні струшуємо
- Фільтруємо через марлю
- Горіхи засипаємо цукром, струшуємо та залишаємо на 3–4 дні до повного розчинення цукру
- Струшуємо горіхи щодня
- Змішуємо із настоянкою
- Забираємо в холодильник на 1-2 дні, щоб стабілізувати смак
- Дегустуємо